tiistai 21. tammikuuta 2014

Suolaa iholle

Yksi vuoden 2014 lupauksistani oli vähentää iholla käytettäviä kemikaaleja. Itseruskettavasta en luovu, mutta kosteusvoide, suihkugeelit, ym. ovat tästä lähin tarkemmassa syynissä.

Ahavan tuotteita en ole ennen käyttänyt, mutta joulahjaksi saamani nestemäinen Kuolleen meren suola pääsi heti käyttöön. Rakenne on suihkugeelimäinen, ei karkea. Tätä käytetään suihkugeelin tavoin, mutta annetaan vaikuttaa hetki. HUOM. ei saa käyttää kasvoille! 

 Vasemmalla sinistä jalkasuolaa marketista (merisuola + piparminttu) ja oikealla ruususuolaa.

Tuoksua ei ole, paitsi mieto suolan tuoksu. Käytön jälkeen iho tuntui virkistyneeltä ja hieman napakammalta. Suola kaunistaa ihoa; se rauhoittaa, kosteuttaa, sillä on myös antibakteerinen vaikutus. Iho imee suolasta tärkeitä mineraaleja. Ahavaa myydään ainakin Sokoksella ja hintaa tällä suolalla on noin 20 euron paikkeilla.

Näitä kannattaa kokeilla myös:

Ruusuola -kasvovesi; Olen havainnut hyväksi finnien tuhoamiskeinoksi suolaliuoksen. Sekoitan n. ½ teelusikallista ruususuolaa n. 1 ruokalusikalliseen lämmintä vettä. Sitten vain dipataan vanulappu, ja pyyhitään finnien päältä, tai jopa koko kasvot. Teen tämän siis illalla, ja finnit kuivahtavat pois yön aikana eikä iho ärsyynny. 

Kuorinta; Suolakuorinnan voi tehdä esimerkiksi sekoittamalla kylmäpuristettua oliiviöljyä ja ruusu -tai merisuolaa, ja sitä voi käyttää myös kasvoille kunhan suola on tarpeeksi pienirakeista. Jos iho on kovin rasvainen, voi öljyn sijaan sekoittaa suolan vaikkapa meikinpuhdistusgeeliin. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti